Fotbalisté Ráječka na jaře ještě nevyhráli a věděli, že na hřišti Kyjova už potřebují nutně ukázat svoji sílu. Jenže… Slabší soupeři jsou velice nepříjemní, místo fotbalu praktikují spíš destruktivní hru a pak tady je další problém Olympie. Nedává góly.

A podobně tomu bylo i v Kyjově. „Je to pořád dokola, my jsme měli vést už ve 2. minutě 2:0. Měli jsme za zápas sedm, osm gólovek, které jsme nedali, a pak se trápíme. Domácí ucítili, že by mohli udělat nějaký výsledek," popsal souboj trenér Ráječka Oldřich Janusicza.

Kyjov si sice šance nevytvářel, jenže se úspěšně bránil tlaku hostů. V 53. minutě šel na hřiště místo Tenory Neděla. Netradičně do útoku. „On vepředu hrával a taky to rozhýbal, to se mi líbilo," uvedl Janusicza.

Neděla korunoval výkon jedinou brankou utkání v 72. minutě a zajistil tak trápící se Olympii tři body. Kyjov si připsal třináctou porážku v řadě. „Tři body máme, ale bylo to tak tak," ulevil si trenér Ráječka Janusicza.

V I. A třídě bojují o první místa Boskovice a Kunštát. Tabulku skupiny A stále vede suverénní Moravská Slavia Brno. Boskovice hrály doma a chtěly navázat na předchozí dvě výhry. Soupeř ovšem moc nespolupracoval, po prvním poločase vedla Slatina 1:0. „Soupeř to byl těžký, chtěli hrát fotbal, napadali nás. My jsme toho v prvním poločase moc nepředvedli. Po přestávce jsme se o sto procent zlepšili a podařilo se nám otočit utkání," popsal boskovický trenér Jan Havlíček.

Jak si vedly týmy z Blanenska
krajský přebor
Kyjov – Ráječko 0:1 (0:0), Neděla
I. A, sk. A
FC Boskovice – SK Slatina 2:1 (0:1)
Bořitov – Líšeň B 0:3 (0:2)
Šlapanice – Kunštát 1:2 (0:1), Boček, Prudil, ČK: Šimek(Š)
I. B, sk. A
Lipovec – Letonice 4:0 (2:0), Sedlák 3, Školař
MKZ Rájec-Jestřebí – Sokol Bohdalice 1:3 (1:1)
Medlánky – Doubravice 0:1 (0:0), Zvějška
Tišnov – Blansko B 2:1 (1:0), Kopecký

Díky gólům Müllera a Přikryla domácí nakonec vyhráli 2:1. „Je to snad poprvé, co jsme otočili nepříznivý výsledek," podotkl Havlíček.

Dařilo se i Kunštátu, na hřišti Šlapanic vyhrál 2:1 po gólech Bočka a Prudila. V neděli ve čtyři hostí Kunštát v derby právě Boskovice a půjde o přímý souboj o druhou příčku. Bořitovu se doma nepovedl zápas s béčkem Líšně, prohrál 0.3.

V I. B třídě vlétl do jara Lipovec famózním způsobem. Po třech zápasech má devět bodů a skóre 6:0. Odstavil tak tápající Rájec z čela skupiny A. O víkendu Lipovec doma roznesl 4.0 Letonice a na čele má dvoubodový náskok.

Ráječtí zažívají po skvělém podzimu jarní rozčarování. Pokud nepočítáme kontumaci s Letonicemi, ještě na hřišti nevyhráli. „Je to odraz toho, na co v aktuálním složení máme, těch změn bylo hodně," připouští kouč Rájce-Jestřebí Radek Sedláček.

Tentokrát navíc přijely třetí Bohdalice. „My jsme přitom začali dobře, vedli jsme 1:0 a měli jsme další šance. Bohužel jsme je neproměnili a soupeř byl kvalitní. Ke konci už jsme se vrhli do útoku, hráli jsme jen na tři obránce, bohužel jsme znovu inkasovali," dodal k prohře 1:3 Sedláček.

Bohdalice se na třetím místě p výhře dotáhly na jediný bod za Rájec. V neděli jedou Ráječtí k dalšímu derby, tentokrát do sousední Doubravice. Doubravici se na jaře daří unikat ze sestupových pozic. V sobotu vyhrála 1:0 v předposledních Medlánkách a s osmnácti body už je desátá.

Kontakt s ostatními týmy naopak ztrácí rezerva Blanska, která prohrála 2:1 v Tišnově a na posledním místě už má ztrátu pět bodů.