Hned první jarní kolo s Rosicemi slibovalo atraktivní zápas. Domácí jsou namočení v sestupu a musí bojovat o každý bod. Navíc na lavičku Rosic přišel právě z Blanska kouč Michal Kugler…

Do Rosic po podzimu odešel z Blanska kromě trenéra Kuglera i jeho syn a také obránce Petr Šíp. Zatím jsou na padáka, takže to už před zápasem slibovalo vyhecovaný mač a zajímavou podívanou pro diváky.

Na co vás trenér Zbořil upozorňoval?

Že nesmíme vypustit žádný souboj, a soustředit se na celých devadesát minut. První zápas po zimní pauze je ošidný. Často nevyhrává ten lepší. Kolikrát je to o větší bojovnosti, důrazu a také štěstí.

Blansku ale nástup vyšel.

Ano. Dostali jsme Rosice pod velký tlak hned v prvních minutách. Bylo tam z naší strany několik šancí a asi po deseti minutách jsme vedli. Šel centr za obranu, pro který si doběhl Traoré a dal mi přihrávku mezi penaltu a malé vápno. Obránce šel do mě, chtěl jsem to trefit, byl tam kontakt a míč skončil v bráně.

Poločas jste vyhráli 2:1, ale ve druhé půli Rosice utáhly šrouby a začaly dotírat.

O přestávce u nich byla v kabině pořádná mela. Trenér to přeskládal a prostřídal. Domácí pak srovnali na 2:2. Ale zase jsme se trhli o dvě branky. Do konce chybělo patnáct minut a já si říkal, že už je to v klidu. Nebylo. Za stavu 4:3 pro nás trefil Švanci břevno. Kdyby to dal, bylo rozhodnuto. Takhle to byly ještě nervy. Ale se šťastným koncem pro nás.

Za Blansko nastoupil z tišnovské farmy střelec Traoré. Jak jste se s ním sehrávali?

Byl na předzápasovém tréninku. Je to typický koncový hráč. Nesmírně rychlý a skvěle technicky vybavený. V přípravě jsme trénovali jiné rozestavení. Teď byli na špici dva útočníci Švanci a Traoré, takže to byla změna. Ale myslím, že jeho nasazení byl výborný tah. Dal dvě branky a na jednu nahrál. Za sedmdesát minut na hřišti. To mluví za všechno.

V sobotu hrajete doma s Vrchovinou. Blansko zatím doma neprohrálo.

Bude to hodně těžký zápas. Vrchovina hraje důrazný fotbal. Jsou to takoví bojovníci z Vysočiny, co nevypustí žádný souboj. Musíme být lepší na míči a doma vyhrát. Chceme, aby tři body zůstaly v Blansku.