4:0 dopadl zápas i v Ráječku, jenže tam vyhráli hosté. Moravská Slavia dala všechny branky ve druhém poločase. Olympia přitom nezačala špatně, do šancí se probíjel Keprt i Mičko. „V prvním poločase jsme nepředváděli kdovíjaký fotbal, ale pořád jsme byli lepší než hosté, kteří jen vyčkávali. My se bohužel přizpůsobujeme soupeři a zbytečně nakopáváme míče," uvedl sportovní manažer Ráječka Marek Bláha.

Ve 46. minutě kopali domácí navíc penaltu, jenže tu Mičko neproměnil. Poté mohl skórovat Martin Sehnal. Ale místo toho zaútočili hosté, z ojedinělé střely šli do vedení. V 56. minutě pak nepohlídala domácí obrana Veselého a ten zvýšil na 2:0. „Pořád jsme ještě měli na to, zvrátit stav. Vsadili jsme na riziko, měli jsme šance, ale místo srovnání jsme dostali další dva góly," popsal Bláha.

Moravská Slavia si tak do Brna odvezla všechny body. Ve smolném zápase si ještě obnovil zranění Martin Sehnal, takže si už v této sezoně nezahraje.

Ráječko může zkoušet mladé hráče, nebojuje o záchranu ani o titul, Boskovicím jde na jaře o udržení krajského přeboru. V neděli přijelo předposlední Znojmo. „My jsme potřebovali vyhrát, nastoupili jsme hned od začátku, ale první šanci měl soupeř. Tu vychytal gólman a pak už jsme měli převahu," řekl k začátku utkání boskovický trenér Havlíček. V 34. minutě nahrál Martin Fadrný na první branku Antonínu Prečovi a ještě do přestávky sám zvýšil na 2:0. Po přestávce přidaly Boskovice další dvě branky a oslavily zasloužené vítězství.

Ráječko to bude mít s nápravou domácí prohry těžké, v sobotu jede na hřiště vedoucího Bzence. Naposledy si zastřílel v Rousínově, kde vyhrál 6:0.

Boskovice mají o něco snesitelnějšího soupeře, hrají v neděli v osmém Lanžhotě. „Vedli jsme v prvním poločase v Ráječku i v Bystrci, ale neudrželi jsme to, teď už bychom mohli konečně vyhrát," přeje si Havlíček.

Krajský přebor

Boskovice – IE Znojmo 4:0 (2:0)

Branky: 34. Preč Antonín, 42. Fadrný Martin, 68. Stara Jan, 88. Kamenický Pa­trik. Diváků: 95.

Ráječko – Moravská Slavia 0:4 (0:0)

Branky: 50. Štourač Jakub, 56. Veselý Jan, 66. Cihlář Jakub, 78. Zezula Marek. Diváků: 120.