Boskovický kouč Jan Havlíček je s aktuální sedmou příčkou spokojený. „Loni jsme bojovali o udržení v krajském přeboru, takže jsme za pozici v horní polovině tabulky moc rádi. Pokud bychom ale měli o několik bodů víc, vůbec se nezlobím," usmíval se.

Podobně vnímá výsledky mužstva také obránce Ondřej Václavek. „Sedmá příčka je úspěch, mrzí mě ale zápasy, které jsme rozehráli kvalitně a nedotáhli je do vítězného konce. Třeba při klání v Novosedlech jsme v devadesáté minutě vedli 3:1 a nakonec remizovali 3:3. Podobné to bylo i s Ivančicemi," vzpomínal Václavek na střetnutí, ve kterém Jihomoravané vedli v poločase 3:0. Nakonec padli 3:4.

Po zimní přestávce se chtějí boskovičtí hráči zaměřit především na zlepšení koncentrace a bojovnosti. „Chceme se vyhnout ztrátám v dobře rozehraných zápasech a laciným brankám. Musíme taky zlepšit bojovnost, protože ne každý duel byl odpracovaný, jak jsme si představovali. Když budeme každé utkání, jak se říká, jezdit po zadku, tak můžeme skončit v horní polovině tabulky," dodal zkušený obránce.

Havlíček plánuje v zimě angažovat nové hráče do ofenzivy. „Potřebujeme přivést střelce, který dá dvanáct gólů za sezonu a vyhraje nám zápasy na hraně. Prozatím komunikujeme s jedním hráčem, ale vše je v jednání, takže nechci zmiňovat jméno. Prozradím jen, že je z nižší soutěže," povídal boskovický stratég.

Mužstvo naopak s největší pravděpodobností neopustí žádný ze současných hráčů. „S kluky jsme mluvili a nikdo neříkal, že se chystá odejít. Doufám tedy, že kádr zůstane stejný a pouze posílíme o jednoho nebo dva útočníky," přiblížil své plány.

Novou posilu do útoku si přeje taky Václavek. „Je dobře, že jsou teď góly rozložené mezi víc hráčů, na druhou stranu ale potřebujeme střelce. Klasický útočník nám chybí a ve hře je to znát," řekl.

Cíl pro jaro je udržet sedmou příčku. „Když obhájíme sedmé místo i na konci sezony, budeme spokojení. Čeká nás ale spousta zápasů a jarní část bude velmi náročná. Tabulka je vyrovnaná, takže stačí párkrát prohrát a vše bude jinak," dodal boskovický obránce.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ