Chtěl si odpočinout, místo toho se vrhl do další práce. Jako blanenský patriot. Legendární fotbalista brněnské Zbrojovky Karel Jarůšek dovedl minulou sezonu třetiligové Rosice k záchraně, pokračování další spolupráce na trenérské lavičce ale odmítl. Volna si ale dlouho neužil. V týdnu se domluvil na koučování fotbalistů Blanska hrajících krajský přebor.

„Oslovili mě a já jim chtěl pomoci ve složité situaci," vysvětluje své nenadálé rozhodnutí devětapadesátiletý Jarůšek.

Proč jste kývl na nabídku Blanska?

Klub se ocitl ve složité situaci. Jejich trenér Kugler dost nečekaně odešel a nemohli sehnat žádnou náhradu. Oslovili mě a já jim chtěl pomoci.

Na začátku léta jste ale říkal, že si chcete od trénování odpočinout a věnovat se hlavně rodině.

Dělám to jenom kvůli tomu, že pocházím z Blanska. Začínal jsem tady i s fotbalem a město mám rád. Z toho důvodu mi bylo jedno, jestli se tady hraje divize, nebo třeba krajský přebor. Nikam jinam bych nešel. Už s ohledem na zdraví a další věci.

Na jak dlouho jste se s vedením klubu domluvili?

Na půl roku, jen do konce podzimu.

Podaří se vám trénování skloubit i s dalšími aktivitami?

Musím to nějak udělat. A ve výsledku jde o dva a půl měsíce, to není zas tolik. Pokud se najde jiný kouč, rád mu přepustím místo.

V Rosicích jste loni splnil cíl udržet tým ve třetí lize. Máte nyní za úkol nasměrovat mužstvo na špici tabulky, aby mohl bojovat o postup? Už dvakrát totiž ztratilo body.

V minulém angažmá se mi to podařilo. Nyní jsme se o ambicích absolutně nebavili. Rozhodující zápasy čekají tým spíš na jaře. Chci tady uhrát co nejvíc bodů a připravit mužstvu co nejlepší pozici pro rozhodující druhou část sezony. Mám s trenérem Kuglerem naplánovanou schůzku, abychom nynější situaci probrali.

Už jste se seznámil s hráči?

Ještě ne. Na fotbal jsem se do Blanska v poslední době moc nedostal. Vím, že se jedná o vesměs mladý tým se zkušenější obranou. První trénink mám v pátek. Neplánuji žádné změny, můj předchůdce tady udělal dobrou práci.