Letos jste nebyli daleko k návratu do okresního přeboru.

Loni jsme sestoupili a letos jsme ve třetí třídě skončili čtvrtí. Cíl byl stabilizovat mužstvo a znova si osahat III. třídu. A hlavně nemít starosti se záchranou. To se povedlo.

Proč to nebylo lepší?

Naznačím to. Skalice letos byla asi nejlepší, přesto tam naši kluci vyhráli a doma remizovali. Takže my můžeme každého porazit, ale bohužel také dovedeme s kýmkoliv prohrát. Proto asi budou plány do nové sezony stejné jako loni. Víme, že nám někteří kluci odejdou, a i když jiní zase přijdou, tak se asi budeme zase jen sehrávat.

Není to moc skromný cíl?

Určitě ne. Dá se říct, že my jsme tradiční klub třetí třídy. Hrajeme ji převážnou část celé své historie. Jednou tak za pět šest let nakoukneme do okresního přeboru a po jednom dvou letech se vracíme zpět do trojky. Myslím, že třetí třídu jsme vyhráli sedmkrát. Na druhé straně čtvrtou třídu jsme hráli jen jednou, a to skrz nějakou reorganizaci. Naším největším klubovým úspěchem je druhé místo v přeboru v roce 1982.

Proti Mercedes týmu bylo na trávníku vidět hodně mladých tváří.

Máme dost vlastních odchovanců. V áčku už jsou i kluci, kteří začínali v naší přípravce. Ale hlavně se nám vydařily ročníky 1991 a 1992. Z nich šest sedm kluků prošlo od žáků přes dorost až do mužů. A vlastně se to týká i generace kluků těsně nad třicítku. Někteří jako mladí odešli do Blanska a teď se nám pomalu vracejí. Několik mladých kluků máme ze Sloupu, kde by si nezahráli. My máme áčko i béčko, takže herní vytížení mladíků je u nás solidní. A pokud máme hráče z jiných klubů, pak výhradně s nějakou vazbou k naší vesnici.

Radek Štolpa z TJ Vavřinec.Zdroj: DENÍK

Řekněte nějaká jména, osu mužstva.

Těžko někoho vyzvedávat. Kádr je vyrovnaný. V brance je už asi deset nebo jedenáct let Tomáš Musil, předseda našeho klubu. Kapitánem a největší osobností je obránce Roman Přikryl. Loni se vrátil Richard Němec. Tomu je už sedmačtyřicet let, chtěl si tady vyzkoušet sezonu a mužstvo těžilo z jeho zkušeností. Ze starších kluků je tu Radim Přikryl. Šikovný je Andrej Rek, ale ten moc zápasů neodehrál a totéž pro zranění Milan Brychta. První sezonu jako trenér má za sebou Libor Novák a vedl si hodně dobře.

Hvězdy Švancarova týmu byly překvapené kvalitou trávníku a hezkým prostředím celého areálu.

Hřiště máme zatravněné sedm let. Do té doby tady byl písek a byl vyhlášený tím, že je hodně tvrdý. Ze hřiště lezly i kameny. Tady je to na vápenci. Trávu jsme měli jako jedni z posledních. Bohužel, máme problémy se zaléváním. Dělaly se tři vrty na vodu a vyšel jen jeden a ten ještě není dost vydatný. Takže zbytek musíme doplňovat z vodovodního řadu a to je problém. Musíme s tím zacházet velice citlivě, aby občané měli co pít a v čem se umývat. Nedávno jsme udělali takový zásadnější servis a do toho tyto poslední tři týdny dost napršelo, takže hřiště opravdu vypadá perfektně. Tak možná nikdy nevypadalo.

Jak hodnotíte průběh oslav?

Já jsem spokojený. Lidí přišlo dost, vyšlo nám počasí. Jsem rád, protože organizování nebylo lehké, úkolů bylo opravdu moc. Ale Mercedes tým byl výborný a důstojný soupeř. Petr Švancara potvrdil, že je bavič. Ve druhé půli jsme tam měli mladé pušky a kluci to vzali trochu víc prestižněji a trošku to přibrousili. To bych já nemusel, ale brzděte mladé kluky… I ta Metra se starými pány byl pěkný fotbal. Zahrála si přípravka. Myslím si, že se to všechno vydařilo.