Fotbalistům Ráječka minulý domácí zápas vůbec nevyšel, po bezbrankovém poločase s Moravskou Slavií prohráli 4:0. „Něco jsme si vyříkali, musíme začít zase znovu od poctivé práce a s bojovností," okomentoval to sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Tu bude jeho tým potřebovat. Chybí mu zranění hráči Sehnal a Tenora a v sobotu přitom hraje na hřišti letošního suveréna krajského přeboru, Bzence. „S každým se dá hrát, když budeme mít štěstí a nadstandardní výkon můžeme akorát překvapit," myslí si Bláha.

Na podzim mužstvo trenéra Vašíčka Bzenec porazilo 3:1, teď ale Slovan vede před tabulku o šest bodů před druhými Bohunicemi a ještě má dva zápasy k dobru.

A ve středu si Bzenečtí užili euforii při pohárovém finále, ve kterém rozstříleli Tišnov 5:0. To, že hráči triumf pořádně oslavili může být teoreticky výhoda pro Ráječko. „Předpokládám, že normálně trénují a středeční zápas nebude mít na jejich výkon žádný vliv," podotýká Bláha.

Už po vítězství v poháru zmiňoval trenér Bzence Libor Škodík nadcházející zápas s Olympií. „Sám jsem zvědavý na to, jak duel zvládneme. Já jsem optimista. Věřím v sílu kolektivu," prohlásil.

Boskovice na jaře ještě venku nevyhrály, ale cestu do Lanžhota budou mít určitě veselejší než v minulých kolech. Doma porazily 4:0 Znojmo a záchrana se blíží. „Snad už budeme moci hrát uvolněně a dovezeme nějaký bod i zvenku," přál si po poslední výhře trenér Boskovic Jan Havlíček.

Kunštát v minulém kole doma poprvé na jaře zaváhal, se Žebětínem prohrál 2:0. V sobotu hraje v předposledních Tasovicích.

PROLOMIT STATISTIKY

V I. B třídě čeká diváky další derby. Osmé Vilémovice přivítají čtvrté Jedovnice. Z domácí sestavy trápí svalová zranění Opletala, Švihálka i Eliáše, naopak vrátí se Fiala.

Minule prohráli Vilémovičtí v okleštěné sestavě v Medlánkách 0:1, v neděli je čeká další těžké sousto. Za poslední čtyři roky se potkaly oba týmy šestkrát v okresním přeboru a jednou v I. B třídě. Čtyřikrát vyhrály Jedovnice, třikrát byla remíza. Celkové skóre je 20:10 pro Jedovnice. „Je to pro nás nepříjemný soupeř, první výhra po několika letech by každopádně byl úspěch," uvědomuje si předseda TJ Vilémovice Jaroslav Grégr.

Každopádně se dá čekat bouřlivá divácká kulisa, utkání je událostí fotbalového víkendu na Blanensku.

Lipovec doma prohrál s předposlední Líšní C, v sobotu může napravit zaváhání v Podolí. Ve stejný čas hraje Černá Hora na hřišti třetích Medlánek. Pro ni je každý zápas důležitý, stejně jako pro Rájec-Jestřebí, který má na jedenáctém místě jen o dva body víc. Ráječtí přivítají v neděli doma devátý Slavkov. Utkání se hraje stejně jako ve Vilémovicích od 16.30.

I. B, skupina A

neděle 22. 5., 16.30

Vilémovice – Jedovnice

Rájec-Jestřebí – Slavkov