Sobota tentokrát patří v Blansku tradičnímu půlmaratonu, zápas se hraje v nezvyklém termínu v neděli v 10.15. A domácím budou chybět zranění hráči. „Trtílek už s námi trénuje, Šplíchal a Buchta jsou na tom hůř, ti nenastoupí," vypočítává Kugler.

Zato bude mít k dispozici exligisty Švancaru a Mezlíka. Ten se ale vrací do zápasového rytmu po dlouhé pauze.

Recept na soupeře je jasný a znají ho asi i diváci, kteří viděli poslední zápasy Blanska. „Stačí, když dáme konečně nějaký gól, hráče na to máme," naráží trenér Kugler na množství zahozených šancí.

Blanenští se umí dostat dopředu, s góly už je to slabší. Méně branek už nastřílely jen čtyři týmy. Blansko je také remízovým králem, šest jich nemá v divizi nikdo jiný. Ovšem divize D je neskutečně našlapaná, každé kolo se mění pořadí a každý zápas s ním může zamíchat.

Desáté Blansko ztrácí na vedoucí Starou Říši v divizní tabulce osm bodů. V jednom ukazateli je ale Blansko nejlepší ze všech. Suverénně vede v počtu diváků, kteří zatím viděli jeho zápasy. Nejvíc se chodilo v prvních kolech, tribuny zaplnili hlavně ti, co byli zvědaví na kouzla Petra Švancary. Ten kouzlí dál, akorát by to chtělo přidat další branky, to je výzva hlavně pro jeho spoluhráče, kterým dokáže šance přinést na zlatém podnose.

divize D - 12. kolo: Blansko – Stará Říše

ne 25. 10., 10.15