Rájec vystoupil minulý víkend z role outsidera soutěže a vyškolil druhý Inzert Expres Znojmo na jeho hřišti. V neděli hraje derby v Boskovicích a opět nebude favorit. „Jenom se potvrdilo, co jsem říkal už v zimní přípravě, Rájec má ve svém týmu velice kvalitní hráče a rozhodně bych ho nepodceňoval,“ říká před vzájemným střetnutím trenér Boskovic Jiří Vorlický. V minulém utkání přispěl k výhře 4:0 nad Novosedly a mezi mladíky v boskovickém týmu naskočí i v neděli. „Pokud se nic nestane, tak bych měl hrát,“ potvrzuje.

Ráječtí zůstávají ve svých cílech skromní, na derby se těší, ale zázraky nečekají. „Já bych si hlavně přál, aby se zápas nerozhodl moc brzo, abychom byli rovnocenným soupeřem,“ uvedl trenér MKZ Jaroslav Málek.

Má k dispozici úplně jiný tým než na podzim, uklidňovat se ale může statistikami. Ty mluví jednoznačně pro Rájecké. Za posledních šest let se s Boskovicemi utkali v mistrovských zápasech třináctkrát, z toho pětkrát vyhráli, šestkrát byla remíza a pouze dva zápasy pro sebe získaly Boskovice. Na druhou stranu Boskovice na domácím hřišti za celou tu dobu s Rájcem neprohrály. Teď jsou Boskovice s jednadvaceti body desáté, Rájec s dvanácti předposlední.

Utkání začíná v neděli ve tři hodiny odpoledne. Původně se mělo hrát večer pod umělým osvětlením, ale fotbalová asociace to kvůli nevyhovujícím parametrům výbojek zamítla. „Uvidíme podle počasí, ale vypadá to, že to bude na umělé trávě, přírodní hřiště chceme ještě v prvních kolech šetřit,“ vysvětluje Vorlický.

Krajský přebor 2004/05

Boskovice – Rájec-Jestřebí 0:0

Rájec-Jestřebí – Boskovice 0:2

Krajský přebor 2005/06

Rájec-Jestřebí – Boskovice 4:0

Boskovice – Rájec-Jestřebí 1:1

Divize D 2006/07

Boskovice – Rájec-Jestřebí 0:0

Rájec-Jestřebí – Boskovice 1:0

Divize D 2007/08

Boskovice – Rájec-Jestřebí 2:2

Rájec-Jestřebí – Boskovice 3:0

Divize D 2008/09

Boskovice – Rájec-Jestřebí 3:0

Rájec-Jestřebí – Boskovice 3:1

Krajský přebor 2010/11

Rájec-Jestřebí – Boskovice 4:2

Boskovice – Rájec-Jestřebí 1:1

Krajský přebor 2011/12

Rájec-Jestřebí – Boskovice 0:0

Boskovice – Rájec-Jestřebí – ? ne 1. 4., 15:00