V Boskovicích to bylo už ve čtvrté minutě, kdy Marek Pukančík šel z úhlu sám na brankáře Bednáře, ale ten jeho střelu na přední tyč stihl vyrazit kolenem. „To je naše veliká slabost. Prakticky v každém zápase máme do desáté minuty dvě tutovky, ale nedáme je a to nás strašně sráží,“ posteskl si trenér sokolů Bohdan Ryšavý.

Trest za zmařenou příležitost na sebe nenechal dlouho čekat. Ve čtrnácté minutě přivedl domácí do vedení po rohovém kopu Ondřej Maděrka. To bylo z vážnějších akcí prakticky vše, co první půle nabídla. Ve vyrovnaném souboji hrály oba týmy dost opatrně.

Druhý poločas byl z úplně jiného soudku. Domácí napravili dojem z porážky 1:6 ve Vojkovicích v minulém kole a přidali další čtyři branky, hosté se trefili dvakrát. Uklidňující druhý gól brzy vsítil Patrik Kamenický, když jeho dorážce předcházela Lukášem Martínkem nastřelená tyčka. Pojistku na vítězství pak po sedmi minutách přidal Roman Hlaváček, pěkným zavěšením po centru.

Bezstarostnosti domácí obrany pak dvěma góly využil hostující Radim Kučera ke korekci výsledku. „Po prohře ve Vojkovicích jsme potřebovali vyhrát, protože ve středu jedeme do Mutěnic a tam to nebude jednoduché. Dali jsme pět gólů, takže musíme být spokojení. K inkasovaným gólům mohu říct jen jedno, my prostě vůbec nebráníme. Ale celkově jsme zápas zvládli a mě těší, že se na tom podíleli i dorostenci Roman Hlaváček, Honza Novák a David Grenar,“ chválil domácí kouč Jan Havlíček.

FOTBAL I VE STŘEDU

Poslední dva jmenovaní si dokonce odbyli svůj debut v áčku a oba se hned zapsali mezi střelce. Grenar udělal gólovou tečku za zápasem, když tři minuty před koncem zakončil pěknou kombinaci s finálovou přihrávkou právě od Hlaváčka.

Pro hosty už porážka znamená prakticky podepsaný sestupový ortel. Byli hodně zklamaní. „Dovedeme zahrát výrazně lépe. Tady naše hra nebyla dobrá. Na můj vkus to bylo až moc vlažné tempo. Bohužel, i když hrajeme dobře, tak prohráváme a to nás strašně ubíjí,“ konstatoval trenér Novosedel.

Trenérem Havlíčkem zmíněný středeční zápas v Mutěnicích je předehrávkou 30. kola a bude mít výkop v 17.30 hodin.

FC Boskovice - Sokol Novosedly 5:2

Poločas: 1:0. Branky: 54. a 68. Kamenický 2, 14. Maděrka, 61. Hlaváček, 87. Grenar – 62. a 82. Kučera. 
Rozhodčí: Petko – Papuga, Kosička. ŽK: Přikryl – Janůfka. Diváků: 115.
Boskovice: Bednář – Müller, Kolář, Maděrka, Preč – Kamenický, Přikryl (8ž. Kubín), Martínek, Živný – Novák (81. Grenar), Hlaváček (90. Henek). Trenér: Jan Havlíček.

Ráječko potrápilo lídra tabulky, ale trenér Petr Vašíček chtěl víc

Mutěnice – V minulém kole fotbalisté Mutěnic sesadili z trůnu krajského přeboru dosavadního lídra z Tišnova, ale v domácím utkání s Olympií Ráječko na výkon nenavázali. Byť nakonec vítězství oslavili.

Ráječští začali lépe a v osmnácté minutě šli zaslouženě do vedení gólem stopera Vítězslava Bárty. Jenže vedení jako by víc zaskočilo hosty než domácí. Do poločasu se skóre otočilo. „Za první poločas jsem velice zklamaný. Sice jsme hodně rychle dali první gól, ale místo aby nás to povzbudilo, tak nás to uspalo. Až do přestávky jsme byli bez pohybu, bez nasazení. A tak se fotbal hrát nedá ani ve čtvrté třídě. Soupeř umí dobře kombinovat a naší letargie plně využil. Dal nám dvě branky a ještě neproměnil penaltu," ulevil si kouč Olympie Petr Vašíček.

Neúspěšným penaltovým exekutorem byl Marcel Čepil, ale ve 40. a 45. minutě vše dvěma góly napravil.

Ve druhém poločase se hrál oboustranně rychlý fotbal, plný osobních soubojů, prudkých střel a nebezpečných akcí. Po trenérově poločasové domluvě hosté zahájili druhou část viditelně aktivněji. Využívali své nejsilnější zbraně, rychlého protiútoku, a vypracovali si několik možností na vyrovnání.

Některé zahodili, při dalších podržel domácí tým brankář Filip Kratochvíla. A když už byl překonaný, gól pro faul neplatil. „Ve druhé půlce jsme nějakých patnáct minut diktovali průběh zápasu. Z brejku jsme měli jednu gólovou šanci, ale nastřelili jsme jen boční síť. Neříkám, že druhý poločas už byl z naší strany výborný, ale kdybychom k prvnímu přistoupili také tak, tak bychom Mutěnice minimálně o hodně víc potrápili. Ale to je kdyby a na kdyby se fotbal nehraje. Nedá se hrát ani bez bojovnosti a nasazení, které nám chyběly," dodal Vašíček.

Krajský přebor má ve středu na programu předehrávané 30. kolo. Olympia přivítá na svém trávníku tým Vojkovic. Hosté minulou sobotu rozstříleli 6:1 Boskovice a o tomto víkendu si přivezli vysoké vítězství 5:2 z Ivančic. Nebezpečná vizitka. „Máme za sebou náročný program, včetně středečního pohárového semifinále v Tišnově. Možná to na mužstvo trochu doléhá, možná je to tím, že je nás málo. Určitě nás čěká další těžké utkání," poznamenal trenér Olympie. Zápas s Vojkovicemi má výkop v 17.30 hodin.

FK Mutěnice - Olympia Ráječko 2:1

Poločas: 2:1. Branky: 40. a 45. Čepil – 18. Bárta.
Rozhodčí
: Vodák – Petrucha, Richter. ŽK: Koplík – Němec, Horáček, Pšikal. Diváků: 140 diváků.
Olympia: Němec – Radek Keprt, Bárta, Šplíchal, Sedlák (50. Pšikal) – Zouhar, Sedláček, Horáček, Koutný – Daniel Keprt, Jarůšek. Trenér: Petr Vašíček.