Není škoda, že se v Rosicích nehraje? Zdá se, že váš tým měl na konci podzimu formu, zatímco čtvrté Rosice doma prohrály s dvanáctým Havlíčkovým Brodem.
Tak jsme to nebrali. V Blansku je nějaké solidní počasí, ale na Vysočině asi podmínky pro fotbal v této roční době opravdu nejsou ideální.

Pojďme za začátek, kdy jste převzal prakticky rozpadlý tým.
Na začátku to ale nevypadalo tak, že se mančaft úplně rozpadne. To přicházelo postupně. Takže mužstvo se také skládalo za pochodu. A na nic nebyl čas, protože letní příprava je sama o sobě krátká, a už vůbec nehovořím o nějaké kvalitě. I přáteláky byly jen tři. Takže nové mužstvo vlastně začalo naostro hned o body.

Kdo zůstal z ligového týmu?
Jan Trtílek, Jakub Šplíchal, Jiří Kratochvíl a Luboš Chloupek. Ještě i Petr Gromský, ale ten byl celý podzim zraněný. Navíc dva z těch čtyř nebyli v tom úplně základním kádru.

Jaký tedy máte pocit po podzimu?
Když jsme viděli, co z ligového kádru zbylo, tak jsme víceméně žádné cíle neměli. Jen přání uhrát co nejvíc bodů, abychom neměli nějakou větší ztrátu. Pokud bychom měli třeba o pět bodů víc, tak máme dvacet a asi bychom se teď bavili jinak.

Určitě máte na mysli konkrétní ztracené body.
Ano, i za této situace se dalo uhrát víc. Mě osobně nejvíc mrzí výsledek a výkon ve Strání. Tam jsme po půlce měli vést jednoznačně 5:0, ale místo toho jsme nakonec prohráli 1:3. A samozřejmě problém jsou všechny ty domácí remízy a největší asi ta s Třebíčí. Mužstvo je hodně mladé a na začátku nás trápily takové ty naivní dorostenecké chyby. V závěru sezony nám to začalo jakž takž fungovat v defenzívě, ale chyběla nám větší produktivita v koncovce.

V průběhu podzim jste ale někdy žehral na přístup zejména některých mladších hráčů.
Ano v některých zápasech to nebylo ideální, ale postupně se to lepšilo.

Jak byste popsal fotbalový posun?
To se samozřejmě prolíná s myšlením a přístupem. Jak jsem řekl, bohužel jsme neměli čas na nácvik nějakých kombinací. Takže jsme to chtěli nějak odjezdit po zadku a nasazením. Ale postupně si to sedalo i fotbalově. Jak jsem naznačil, víc vzadu. Ale opravdu jsme šli zápas od zápasu a snažili jsme se, aby to mělo nějakou vzestupnou tendenci mělo.

Koho byste zařadil do osy mužstva?
David Záleský v brance si udržel stabilní výkonnost v průběhu celého podzimu, v několika zápasech nás podržel. V jeho případě je naprostá spokojenost. Vzadu to byl Kuba Šplíchal. Nejdřív hrával s mladým Feikem, pak jsme vedle něho vyzkoušeli několik hráčů a podzim s ním dohrávali Bokůvka nebo Imramovský. Hodně nám pomohl Honza Pšikal, zkušenostmi, ale i působením v kabině. Totéž se dá říct o Martinu Šmerdovi.

Co bude nejdůležitější v zimní přestávce?
Doplnit a rozšít kádr. Už v průběhu podzimu jsme si nějaké hráče vytipovali a teď probíhají jednání. Potřebujeme trochu větší tlak na hráče, aby v mužstvu byla větší konkurence. Ta vás donutí na sobě víc makat. Teď nás bylo víceméně jen dvanáct, takže z devadesáti procent hráči věděli, že budou hrát. Pro někoho to není podstatné, ale někteří podvědomě trochu zvolní v tréninku.

Chystáte něco speciálního pro zimní přípravu?
Budeme využívat specialistu na kondici, jinak to bude normální zimní příprava. Ale určitě budeme chtít odehrát víc zápasů. Prakticky na každý víkend máme domluvené utkání s mužstvy od třetí ligy po krajský přebor. A chceme nejen zkoušet nové tváře, ale i současné hráče na jiných postech.

Nabízí se srovnání s létem, tedy že zase začnete od nuly.
Úplně od nuly asi ne, protože nějaký reálný základ za toho půl roku máme. Minimálně se teď už všichni vzájemně známe. Věřím, že už to bude klasická příprava podle přesného plánu.