Páteční valná hromada měla rozhodnout o dalším osudu blanenského fotbalu. Přestože je členská základna výrazně zredukovaná a k tomu, aby byla valná hromada usnášeníschopná, stačí účast třiceti procent členů, nesešlo se dost lidí. Vedení tedy vypíše nový termín. „Do třiceti dnů musíme svolat novou valnou hromadu, což se myslím povede. Zatím tedy zůstávám. Není to komu předat," říká předseda FK Blansko Michal Babák.

V polovině července tak není jasné nejen to, kdo povede A tým, ale ani to, jak bude fungovat celý klub. „Já nevím, já končím, takže vy si volejte, komu chcete," odpověděl na dotaz, kdo se stará o A tým, místopředseda klubu Břetislav Strážnický těsně před tím než položil telefon. Ostatní oslovení členové výboru komunikují standardně, takže se dá aspoň rámcově zjistit, co se děje.

Přestože panuje nejistota, letní příprava je v plném proudu, hráči mají tréninky i rozpis přípravných utkání, spolehlivě funguje i komunikace na webových stránkách. „A tým zatím vede asistent Radim Bubeníček. Jednou z variant je i to, že převezme tým jako trenér, každopádně tento týden to upřesníme," říká Karel Jarůšek, který stejně jako další členové výboru dál pracuje a stará se o chod týmu.

O případném ukončení svého angažmá říká: „Zatím to není komu předat, uvidíme, jak se bude vyvíjet valná hromada. Dokážu si představit, že přijdou noví lidé."

Blansko odehrálo o víkendu přípravný zápas v Rousínově, který prohrálo 3:4. Hráči se nesešli v dostatečném počtu a po zraněních dohrávali v devíti lidech. Na situaci v A týmu mají vliv dovolené, absence gólmana Jurana, kterého zkouší Břeclav a útočníka Koudelky, kterého zase testuje Prostějov, i nejasnosti ohledně vedení. „Pořád nevíme, kdo nás bude trénovat," upozorňuje útočník Blanska Jan Trtílek.

Přitom 9. srpna začíná Blansku zápasem v Napajedlech nová divizní sezona. A už v neděli 20. července odehrají Blanenští pohárové utkání v Hodoníně.

Podle předsedy Babáka je chod klubu závislý na sponzorech. To je i jeden z důvodů, proč se do čela nikdo nehrne. „Sedět ve výboru je jedna věc, ale zajistit financování klubu už je těžší. Sehnat milion a půl na sezonu není jednoduché. Obzvlášť v situaci, kdy je problém komunikace s městem," uvedl Babák. Při opakované valné hromadě musí členové zvolit nové vedení, jak jim to ukládají stanovy.

Otázkou zůstává, co bude, pokud se nikdo nepřihlásí o funkce ve výboru. „Pokud se nikdo nenajde, budu muset tu káru táhnout dál, i když v tom nic pozitivního nevidím. Práci většinou nikdo neocení, lidé vidí hlavně ty negativní věci, které se nepovedly," uzavírá Babák.