Tentokrát porazila dorostence Blanska.

Starší dorostenci FK Blansko přijeli sice v jedenácti bez zraněných opor, přesto na mnohem zkušenější tým Kuřimi vlétli nebojácně. Výsledkem byla i branka blanenského Gromského. To bylo ovšem ze strany mladíků všechno. Kuřim využila síly i zkušenosti a Blansku nastřílela pět branek. „Zápas byl vyrovnaný, bohužel jsme doplatili na naše chyby,“ připustil trenér Blanska Jiří Pokoj.

Jeho tým dnes čeká dohrávka s domácími Boskovicemi a v neděli pak poslední zápas s Blanskem B. „Jsou to pro nás prestižní zápasy,“ těší se na souboje Pokoj. Jeho týmu přitom reálně hrozí konečné poslední místo. V dosavadních třech zápasech nebodoval a v tabulce má nelichotivé skóre 5:15. „Je to podobné jako loni. Ale pro nás jsou to neocenitelné zkušenosti,“ ví Pokoj.

O dost lépe je na tom v turnaji druhý blanenský tým. Blansko B ve čtvrtém kole poprvé prohrál, s Bořitovem 1:2. Stále ale platí za největší překvapení turnaje. „S takovou hrou by měli i na krajský přebor,“ pochválil je dokonce boskovický kouč Jiří Vorlický. Svěřenci trenéra Radka Sedláčka můžou turnaj i vyhrát, rozhodnou poslední zápasy. Derby obou blanenských mužstev bude určitě vyhecované. „Kluci se dobře znají, určitě to bude zajímavé,“ přitakává Pokoj. Společné mají to, že stejně jako blanenské áčko nemají kde venku trénovat a boskovický turnaj je pro ně vítanou příležitostí jak si zahrát na fotbalovém hřišti.

Kunštát těsně prohrál sobotní přátelský zápas s rakouským Eggenburgem 2:3, za který hraje boskovický kanonýr Jan Havlíček, a v neděli narazil na domácí Boskovice. Ty potřebovaly napravit prohru s blanenským béčkem. A to se jim nakonec povedlo.

Kunštát sice první poločas vyhrál 2:0, domácí si ovšem čtyřmi góly zajistili těsnou výhru 4:3. Dvakrát se trefil i Vorlický. „Pro mě je to sympatický výsledek s takhle silným soupeřem, kterému jsme vstřelili tři branky. Horší je, že jsme čtyřikrát lacině inkasovali po našich chybách,“ zhodnotil výsledek trenér Kunštátu Petr Loukota, jenž je spokojený se střeleckou produktivitou. „Ta se zlepšila s příchodem hráčů jako je Ondra Španěl,“ podotkl Loukota.

V sobotu může Kunštát překazit třetí výhru v zimním turnaji Kuřimi. Poslední utkání s Bořitovem odehraje až za čtrnáct dní. Vyhrát turnaj nemůže pouze dorost Blanska, ostatní týmy ještě mají šanci.

Bořitov – Blansko B 2:1 (0:0)

Richter 2 – Nečas

Kuřim – Blansko dorost 5:1 (2:1)

Hanus 2, Plšek, Pospíšil, Šenkýř – Gromsky

Boskovice – Kunštát 4:3 (0:2)

Horák Michal, Janíček, Vorlický 2 – Boček 2, Zámek

další zápasy

st 7. 3.

18:00 Boskovice – Blansko dorost

so 10. 3.

14:30 Boskovice – Bořitov

16:30 Kunštát – Kuřim

ne 11. 3.

13:30 Blansko B – Blansko dorost

ne 25. 3.

18:00 Bořitov – Kunštát

Poslední utkání Bořitova s Kunštátem se odehraje až za dva týdny dle dohody klubů.

tabulka


1. Kuřim 4 2 1 1 4:7 7
2. Blansko B 4 2 1 1 9:8 7      
3. Boskovice 3 2 0 1 8:6 6        
4. Bořitov 3 2 0 1 7:10 6      
5. Kunštát 3 1 0 2 12:9 3        
6. Blansko dorost 3 0 0 3 5:15 0