V utkání dvaadvacátého kola krajského přeboru musel už v 11. minutě ze hřiště zraněný hostující Jakub Matějka a po sedmi minutách ho ze stejného důvodu následoval i kapitán Zdeněk Hlučil.

Po vyrovnaném začátku asi proto vyzněla druhá část prvního poločasu pro domácí, kterým navíc nahrála paní Štěstěna. Ve 31. minutě si centr Jana Stary srazil do vlastní sítě střídající Jan Svoboda. Pak nadvakrát dotlačil míč za záda brankáře Michala Bognera Adam Přikryl. „Prakticky bez šance jsme vedli 2:0. První poločas sice byl z naší strany dobrý, ale bez větší šance. Navíc si soupeř dal vlastní gól a pak jsme jednou vystřelili na branku, gólman to vyrazil a my dorazili,“ stručně shrnul průběh první části domácí trenér Jan Havlíček.

Ve druhém poločase domácí fandové čekali na uklidňující třetí gól. Šance byly. Stara nastřelil břevno, Přikryl hlavičkou z bezprostřední blízkosti netrefil branku. Takže se stalo, co se ve fotbale stává. Soupeř po chybě snížil. Malou domů chytil brankář Jindřich Bednář rukama a z rozehraného nepřímého kopu trefil Petr Machotka šibenici. „Fotbal plakal, ale jsme rádi za tři body. Bohužel dal soupeř v závěru kontaktní gól a my se pak až do konce báli o výsledek,“ dodal domácí kouč.

Boskovice - Mor. Krumlov 2:1

Poločas: 2:0

Branky: 31. Svoboda (vl.), 34. Přikryl - 83. Machotka

Rozhodčí: Marinč - Papuga, Dohnal

ŽK: Stara – Sobotka

Diváků: 100

Boskovice: Bednář - Horák, Kolář, Maděrka, Černý - Müller, Živný (70. Novák), Martínek, Preč – Přikryl (90. Grenar), Stara (78. Feruga). Trenér Jan Havlíček

Kanonáda Dana Keprta

Brno – Výsledek potvrdil sázkové kurzy, ale to, jak se rodil, i jeho výše překvapivé určitě jsou.

V utkání krajského přeboru vyhráli fotbalisté Ráječka v Brně nad Moravskou Slavií 7:0, když všechny góly nastříleli ve druhém poločase. „Fakt je ten, že už první poločas byl jednostranný, akorát jsme z pár šancí nedokázali gól dát. A pak jak jsme ho dali, tak jako by ta tíha z kluků spadla a začalo nám to tam padat,“ zdůvodnil rozdílnost ve skóre obou poločasů trenér Ráječka Petr Vašíček.

Hosté od prvních minut prosazovali svojí hrou, tedy jednoduchou kombinací s rychlým přechodem do útoku. Proti tomu domácí postavili prosté nakopávání míčů za obranu na vysunutého exligistu Micu. Výrazné šance si „sešívaní“ nevypravovali, ale ani neinkasovali. „Jakmile domácí dostali druhý gól, tak se položili psychicky a postupně odešli i fyzicky. Takže nám to tak trochu i usnadnili. Já jsem snad nikdy v životě venku tak vysoko nevyhrál,“ přiznal Vašíček.

Většinu ze sedmi míčů poslal za záda domácího brankáře Jakuba Dvořáka útočník Daniel Keprt. Nejlepší kanonýr Ráječka se tak celkově blíží dvacetigólové hranici. „Dan je typ rychlostního hráče, kterému vyhovuje velké hřiště, a to na Morendě je. Takže i díky tomu se cítil v pohodě a využil svých předností,“ vysvětlil jeho trenér.

Mor. Slavia Brno – Ráječko 0:7

Poločas: 0:0

Branky: 49., 61., 70. a 82. D. Keprt, 56. Zouhar, 74. Sehnal, 89. Pšikal

Rozhodčí: Vařacha - Petrucha, Vodák

ŽK: Mica – Koutný, Pšikal

Diváků: 100

Ráječko: Růžička - R. Keprt, Bárta, Sedlák, Koutný - Zouhar, Horáček, Sedláček (69. Šplíchal), Pšikal - D. Keprt, Jarůšek (59. Sehnal). Trenér: Petr Vašíček