Olympia ovšem brzy dostala dva těžké údery. Nejprve z ojedinělého útoku inkasovala a tři minuty nato viděl brankář Němec červenou kartu za faul mimo pokutové území. „I přesto jsem si myslel, že s Bohunicemi dokážeme hrát dobrou partii. Proto jsme při vyloučení brankáře a střídání nesáhli do útoku, ale do obrany. Začali jsme hrát na tři beky a zaslouženě jsme vyrovnali na 1:1. Bohužel pak jsme nezvládli to, na co jsem hráče připravoval, rychlý brejk domácích, po kterém jsme dostali druhý gól,“ popsal hlavní události první půle trenér Olympie Petr Vašíček.

Hosté se ale otřepali i z této rány. Krátce po přestávce Sedlák srovnal skóre a opět se hrála vyrovnaná partie. Převahu jednoho hráče v poli ale zkušený domácí tým dokázal využít a šel opět do vedení. „Bohunice jsou celkem dobré v kombinační činnosti a dokázaly nás trošku rozběhat. Těch posledních dvacet minut bylo vidět, že už nám docházejí síly. A po gólu na 3:2 už jsme na zvrat neměli. Z celkového pohledu je škoda, že jsme šli tak rychle do desíti. Myslím si, že zápas mohl být napínavější a zajímavější a pro nás na konci i efektivnější,“ posteskl si Vašíček.

Toho mrzí i ztráta dalšího vyloučeného hráče Mička, který nevhodně reagoval na neodpískaný faul na svoji osobu. V devíti pak hosté ještě jednou inkasovali. „Hráčů nemáme nazbyt, takže každý, kdo vypadne, bude citelně chybět,“ dodal kouč Olympie.

NEDÁŠ–DOSTANEŠ

Ivančice už zdaleka nejsou tou nedobytnou tvrzí, jak bývaly a když umístění stavěly především na výsledcích na domácím trávníku. V tomto ročníku doma už čtyřikrát prohrály a z jedenácti zápasů pouze pětkrát bodovaly naplno. Takže ani Boskovice nemusely nastoupit nějak ustrašeně.

A také nezačaly. S domácími držely krok celou půlhodinu. Během ní dokonce mohly jít dvakrát do vedení po šancích Stary a Müllera. Jenže když gól nedáš, tak jej obvykle dostaneš. To se stalo, a navíc vedoucí branka vnesla do domácích řad potřebnou herní pohodu. „Nevyužitých šancí můžeme litovat, ale na druhé straně musíme i uznat, že od třicáté minuty už byli domácí lepší. Takže zklamání asi ano, ale na body jsme tentokrát prostě neměli,“ konstatoval trenér Boskovic Jan Havlíček.

Tatran Bohunice - Olympia Ráječko 4:2

Poločas: 2:1. Branky: 14. a 36. Burčík, 82. Čermák, 90. Hanusek – 27. Horáček, 53. Sedlák. Rozhodčí: Vondryska – Štipčák, Dohnal. ŽK: Sedlák, Horáček, Bárta. ČK: 17. Němec, 86. Mičko (vš. Ráj.). Diváků: 80.

Ráječko: Němec – Sedlák, Bárta, Müller, Daněk (19. Růžička) – Mičko, Horáček, Zouhar, Pšikal (46. Koutný) – D. Keprt (62. R. Keprt), Jarůšek. Trenér: Petr Vašíček.

FC Ivančice - FC Boskovice 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 30. Pekáč, 37. Jacko, 66. Wascher. Rozhodčí: Smekal – Chabiča, Šenkýř. ŽK: Koudelný – Živný, Martínek. Diváků: 50.

Boskovice: Bednář – J. Horák, Maděrka, Černý, Müller – Kamenický (52. Kolář), Přikryl (61. Kudlička), Živný, Martínek – Stara, Preč. Trenér: Jan Havlíček.