V krajském přeboru odehrála svůj zápas jen Olympia Ráječko. Boskovické čeká soupeř a zároveň i malý fotbalový svátek ve středu. Jediný zástupce Blanenska v I. A třídě FK Kunštát už určitě neskončí bez medaile.

Do Ráječka přijela Sparta Brno, kterou po podzimní části už leckdo odepisoval. Na posledním místě tabulky měla jen devět bodů, ale na jaře k nim přidala třiadvacet a je dvanáctá. Výkonem potvrdila, že ne náhodou. V prvním poločase se sice hrálo převážně pod taktovkou domácích, ve druhém už hru režírovali brněnští sparťané. „Po půlce jsme mohli vést víc než jedna nula. Ale musím uznat, že Sparta byla ve druhém poločase aktivnější. My jsme trochu odpadli v útočné fázi. Naštěstí nás vzadu dvakrát při samostatných nájezdech hostů podržel brankář Růžička, který nahradil zraněného Němce. Remíza je určitě spravedlivá, protože napřed jsme byli lepší my, potom Sparta,“ zhodnotil dělbu bodů trenér Olympie Petr Vašíček.

Olympia Ráječko – Sparta Brno 1:1

Poločas: 1:1

Branky: 30. Müller (pen.) – 42. Šarkózy

Rozhodčí: Vařacha – Vodák, Laštůvka

ŽK: R. Keprt, Šplíchal – Zavadil, Tofl

Diváků: 150

Ráječko: Růžička – R. Keprt, Bárta, Müller Sedlák – Zouhar, Horáček, Šplíchal (58. Sedláček), Pšikal – Jarůšek, Mičko. Trenér: Petr Vašíček

Fotbalisté Kunštátu si vítězstvím nad Miroslaví zajistili konečné postavení na stupních vítězů. Čtvrté Dobšice je v posledních kolech již nemohou dostihnout. Rýsuje se třetí příčka tabulky. Na druhou Líšeň B sice Kunštát ztrácí jediný bod, ale má o zápas víc. Jistým postupujícím už je Svratka Brno. „S Miroslaví to vždycky bývají bojovná utkání. Není to lehký soupeř. Sezona se dohrává, skoro všechno je rozhodnuté, takže fotbal to nebyl nic moc extra. Ale myslím, že jsme měli trochu více ze hry a že jsme zvítězili zaslouženě,“ komentoval výsledek asistent hrajícího trenéra Hrušky Petr Loukota.

FK Kunštát – FC Miroslav 2:0

Poločas: 1:0

Branky: 13. Španěl, 58. Adámek

Rozhodčí: Hovorka – Putna, Kosička

ŽK: Videman, Adámek, Štencl, Skoček, Šmerda (vš. Kunš.)

Diváků: 100

Kunštát: I. Loukota – Videman, Gracias, Španěl, Skoček – Hruška (71. Šmerda), Boček (82. Kovář), A. Zeman, Adámek, Bednář – Štencl (46. Nečas). Trenér: Ondřej Hruška

POZVÁNKA DO TIŠNOVA

Boskovice měly o víkendu volno a svůj zápas krajského přeboru s atraktivním soupeřem z Tišnova sehrají ve středu na jeho trávníku. Po porážce Mutěnic v Bohunicích se domácí tým konečně může posunout na kýžené první místo tabulky, což pro jeho hráče bude mimořádná motivace. „Asi těžko jim budeme brát postup, na tuto soutěž je to opravdu mimořádně kvalitní mužstvo, ale chceme je potrápit a být důstojným soupeřem. Kluci se na zápas těší. Tišnov chce hrát fotbal, a tak to může být docela dobrá podívaná,“ předpokládá trenér Jan Havlíček.

Jak je známo, tišnovská sestava je nabitá zvučnými jmény s prvoligovou minulostí. Největší hvězdou je bezesporu Petr Švancara, který na sebe stahuje pozornost. „Osobního strážce určitě nedostane, kdo by s ním chodil kolem levé lajny… Ale samozřejmě je to kvalitní fotbalista, připravuje spoluhráčům šance a sám dává góly. Takže spíš se na něho naši kluci těší, než aby ho nějak okopávali,“ upřesňuje trenér Boskovic.

Tým, který vede spolu s kapitánem Lukášem Martínkem, je v tabulce devátý. S body z Tišnova příliš nekalkulují, ale rádi by si postavení trochu vylepšili. „Do konce soutěže máme tři kola, takže chceme nějaké body udělat a líbilo by se nám celkových čtyřicet,“ naznačil Havlíček boskovické plány pro závěr krajského přeboru.

FK Tišnov – FC Boskovice

Krajský přebor, středa 7. června, 17.30 hodin.