Do Blanska přišel z Kunštátu jako náhradník, sem tam se blýsknul gólem, když ho trenér nasadil na hřiště. Teď je v přípravě Luboš Chloupek k nezastavení, Tišnovu dal tři branky a u další asistoval. „Bylo by to samozřejmě dobré, kdyby v tom pokračoval i na jaře, šel hodně nahoru," říká trenér Blanska Zbyněk Zbořil. Chloupek také ovládl začátek zápasu. Brankáře Řepku překonal poprvé už v první minutě, za chvilku si poradil i s obráncem a přidal druhou trefu.

Po šancích na obou stranách se podařilo Rousínovu dvěma góly srovnat na 2:2. Ještě do přestávky vrátil vedení Blansku Trtílek, kterého skvěle našel Flachs. Po změně stran nejdříve Mezlík trefil tyčku, v 62. minutě už měl zaměřeno a zvýšil na 4:2. Deset minut před koncem dokončil Chloupek hattrick, v 87. minutě uzavřel skóre na 6:2 Michal Karabina. Za Blansko nastoupil tento před pár lety velký brankářský talent Sigmy Olomouc v útoku. Momentálně hraje v Drnovicích.

Blansko ani pošesté v přípravě neprohrálo, v neděli ve 14.00 nastoupí proti suverénovi I. A třídy Tišnovu. „Pokud nám počasí bude přát, chceme to odehrát za Lužánkami na trávě," těší se trenér Zbořil.

příprava fotbal

Tatran Rousínov – FK Blansko 2:6 (2:3)

Branky: 20. Dvořák, 28. Honek – 1., 5. a 81. Chloupek, 40. Trtílek, 61. P. Mezlík, 87. Karabina

Blansko: Juran – Gromský, Šplíchal, Schneider, Buchta – Kratochvíl, Nečas – Chloupek, P. Mezlík, Trtílek – Karabina

Střídal: Flachs