Jevišovice měly na poslední Dubňany náskok jen pět bodů, Ráječko už mohlo být díky 34 bodům v klidu. Hosté navíc deset z jedenácti venkovních zápasů prohráli. Jenže Olympii se v posledních zápasech moc nedaří, místo pohody je to spíš herní krize. Vliv má určitě i šestizápasová distance kanonýra Martina Sehnala a zranění dalších hráčů.

I tak šli domácí v prvním poločase do dvoubrankového vedení. Po chybách v obraně se ale soupeř dotáhl a do kabin se šlo za stavu 3:2 pro Ráječko. „Chtěli jsme bodovat, Jevišovice jsou tam, kde jsou, a těží hlavně z domácích zápasů. Hrozí ze standardek, které umí. Dnes nás bohužel Bednář tolik nepodržel, hráli jsme otřesně vzadu a zbytečně složitě, dávali jsme zpětné přihrávky, připravovali brejky soupeři," podotkl sportovní manažer Ráječka Marek Bláha.

Rozháraná hra pokračovala i po přestávce. V 52. minutě kryl prudkou střelu Bednář, ke gólu pak byli blíž domácí. V 70. minutě tradičně aktivní Neděla zpracoval těžkou přihrávku za půlkou, prošel až k hranici vápna, vzal to na sebe a prostřelil gólmana Jevišovic. Úplnou pojistku mohli přidat domácí o dvě minuty později, ale hezký centr Kuldana zanikl ve zmatku v brankovišti.

Místo uklidnění přišlo znovu drama. V 74. minutě se postavil k trestnému kopu Petr Peřinka a zakroutil ho krásně do šibenice. Ráječko nedokázalo odpovědět o minutu později, kdy Kuldan ve vápně nabídl šanci Mičkovi. Jeho střelu brankář vyrazil na roh. V 78. minutě pak přišel trest, Bednáře zblízka prostřelil obránce Vít Jurka. A po další hrubce v domácí obraně mohli za chvilku hosté přidat vítězný gól.

I přes reprezentační hokej a termín ve všední den si na fotbal našlo cestu okolo stovky diváků. A fanoušci chtěli vidět výhry nad slabším soupeřem. Frašce zabránil Sedlák v 80. minutě. Mičko nahrál Sedlákovi a ten z otočky vystřelil svému týmu vítězství. Jenže Sedlák po dvou minutách viděl červenou po přísně posouzeném faulu, předtím už totiž měl žlutou za zakopnutí míče. Po návratu z trestu tedy nevydržel na hřišti ani celý zápas.

Gól na neuvěřitelných 5:5 vzápětí ukopl kapitánu Jurkovi od nohy domácí obránce. Pak už naštěstí pro domácí neměli hosté sílu využít početní výhodu. Neděla ještě v 85. minutě obstřelil gólmana i bránu, ale skóre se už neměnilo.

„Měl to být jednoznačný zápas a zase jsme z toho udělali zbytečné drama. Chtěl bych vyzvednout výkon Jakuba Mička, odehrál výborný zápas," ohlédl se za utkáním Blaha. Hosty hodně mrzelo, že ani čtyři vstřelené branky na hřišti silnějšího soupeře nepřinesly žádný zisk. „Chtěli jsme tady aspoň bod. Chyběli nám dva hráči základní sestavy, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Myslím, že na to, jak dlouho hraje Ráječko krajský přebor, jsme byli vyrovnaným soupeřem, chybělo nám trochu víc štěstí," zhodnotil zápas Vít Jurka.

Domácí hráči si cenili vítězství, ovšem věděli, že k dokonalosti pořád dost chybí. „Za stavu 4:4 se hraje špatně, naštěstí jsme se semkli a měli jsme i víc štěstí," připustil po zápase Kuldan. Komentoval i projev na hřišti, který v posledních zápasech není optimální: „My to musíme odbojovat, na jaře nám nic jiného nezbývá. Nás vždycky srazí první gól, pak přestáváme hrát. Je potřeba hrát atraktivní fotbal, aby sem diváci chodili. Trenér se nás snaží namotivovat, ale problém je u nás na hřišti," uvědomuje si.

Už v neděli hraje Ráječko další domácí zápas s Moravským Krumlovem. Ten naposledy porazil vedoucí Bohnice 2:1 a určitě nepřijede na výlet. V tabulce je těsně za Ráječkem. Pro týmy to bude třetí zápas v osmi dnech. „Po vyhraném zápase se to hodnotí lépe, ale jestli je to výhoda, nebo nevýhoda, že hrajeme takhle po sobě, si řekneme až po utkání s Krumlovem. Nesmíme ale předvádět to, co dnes," říká Marek Bláha. Zápas se hraje od 16.30.

krajský přebor

SK Olympia Ráječko – Fotbal Jevišovice 5:4 (3:2)

Sedlák 2, Kuldan, Mičko, Neděla

Diváků: 100