V krajském přeboru vyhráli v minulém kole fotbalisté Ráječka i Boskovic. A oba týmy předvedly skvělý výkon, Olympia porazila první Bzenec, Boskovice dokázaly otočit výsledek i v osekané sestavě a připsat si důležitou výhru. Teď ji jen potvrdit na hřišti Moravské Slavie. „Bude to těžké, Moravská Slavia doma třikrát za sebou nevyhrála a bude to určitě chtít napravit," upozorňuje trenér Boskovic Jan Havlíček. Ten už by měl mít od začátku k dispozici Lukáše Martínka, který po zranění ještě nenastoupil, a snad i Robina Müllera, který už naskočil v minulém utkání s Lanžhotem. „Doufám, že oba už budou připravení. Bohužel pořád nemůžeme počítat s Tondou Kolářem," vypočítává Havlíček. V Brně nastoupí i Martin Fadrný, který kvůli práci nestíhá tréninkové dávky. „My potřebujeme, aby někdo dával góly," komentuje jeho nasazení boskovický kouč.

Boskovice se potřebují hnout z předposledního místa a tím pádem bodovat, v závěru podzimu už je moc snadných soupeřů nečeká, hned v dalším kole přijede do Červené zahrady Bzenec, hrají i v Bosonohách nebo s Ráječkem.

Olympia předvedla svou sílu o víkendu proti Bzenci. S favoritem udržela vedení a ještě hrozila z dalších šancí. V sobotu ji čeká papírově slabší soupeř, jede do Novosedel. Jenže se slabšími soupeři to bývá ošemetné, Novosedly navíc překvapily v minulém kole výhrou v Rousínově. „Konečně nám to tam začalo padat, vrátili se nám hříšníci a výborně zachytal Jindra Bednář. Doufám, že na výhru navážeme a hráči přistoupí k zápasu zodpovědně," přeje si sportovní manažer Ráječka Marek Bláha.

Jedeme vyhrát

Vilémovice hrají druhé derby za sebou, po prohře 4:1 v Jedovnicích si chtějí spravit chuť na Lipovci. Jenže soupeř se netváří moc bojácně. „Respektujeme jejich sílu, mají zkušené hráče a musíme si na ně dát pozor, ale jedeme do Vilémovic vyhrát, tým na to máme," věří starosta TJ Sokol Lipovec Vojtěch Zouhar. Jeho mančaft se po rozpačitém začátku zvedl a z posledních pěti kol má hrozivé skóre 19:4. Určitě se také bude spoléhat na svoje fanoušky, kteří to mají do Vilémovic kousek.

Ovšem Vilémovice doma prohrály naposledy v prvním kole a určitě nenechají hostům v pouťovém víkendu nic zadarmo. Posily vyztužily obranu, hodně bude záležet na tom, kdo se sejde v záloze a v útoku. „Já bohužel ještě asi nenastoupím, uvidím, jak na tom budu v pátek," hlásí jeden z klíčových hráčů Vilémovic Jiří Vorlický, který si léčí kotník. Podle něj bude záležet na více faktorech. „Kromě toho, v jaké nastoupíme sestavě, uvidíme ještě, jaké bude počasí a naše hřiště," říká.

Zápas Vilémovic s Lipovcem je každopádně stejně jako minulé derby v Jedovnicích magnetem kola. Začíná v neděli v 15.00.

krajský přebor

so 17. 10., 15.00

Novosedly – Ráječko

Moravská Slavia – Boskovice

I. A

Zastávka – Kunštát (so 17. 10., 15.00)

I. B

Medlánky – Jedovnice (so 17. 10., 15.00)

Rousínov B – Černá Hora (ne 18. 10., 10.15)

ne 18. 10., 15.00

Vilémovice – Lipovec

Rájec-Jestřebí – Čebín