Polná byla v úvodu zápasu aktivnější a měla několik dobrých momentů, její rozlet však Blansko rázně utnulo ve 14. minutě. To zahrával roh Šíp, míč se po chybě stoperů dostal až k Fouskovi a bylo to 0:1. Domácí se po obdržené brance snažili rychle oklepat a zahrozili po autu Pražáka, Fadrný se ale hlavou neprosadil. Dobrou střelu vyslal před koncem poločasu také Benda, ale přestřelil, a tak šli do kabin veseleji hosté.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení nepřesností, náskok Blanska mohl navýšit Trtílek, ale mířil vedle. Hru poté oživil střídající Kavka, po jehož centru se Polná dočkala vyrovnání, když přesně hlavičkoval Benda. K vidění poté bylo několik příležitostí na obou stranách, rozhodnutí však přišlo až v 77. minutě. Krásnou kombinaci Kavky s Kubecem totiž zakončil do prázdné brány Pražák a domácí mohli slavit.

„Připravení jsme byli, zápas jsme i dobře rozehráli, bohužel po přestávce jsme dostali laciný gól a nedali jasnou šanci a pak znovu inkasovali," podotkl k utkání Kugler. Jeho tým hraje v úterý přátelský zápas v Žabčicích, v sobotu nastoupí v dalším mistrovském zápase doma proti Rosicím. To už by měl být Švancara zpátky v sestavě.

Slavoj Polná – FK Blansko 2:1

Poločas: 0:1. Góly: 62. Benda, 77. Pražák – 14. Fousek. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 2:0. Diváci: 252.

Blansko: Juran – Müller, Šplíchal, Šíp, Gromský – Fousek, Kugler, Nečas (80. Blažek) – Jarůšek, Trtílek, Ullmann (66. Chlad).