Hosté vedli už po deseti minutách o dvě branky. Za Blansko snížil po půl hodině hry Ullmann. Dvoubrankové vedení vrátil těsně před přestávkou Frýdku Matúš. Čtvrtou branku Severomoravanů vstřelil šest minut před koncem Talián. „Soupeři jsme v úvodu utkání hodně usnadnili práci, kdy dal Frýdek po našich chybách dvě bleskové branky. To je výhoda pro každý tým, natož pro celek z druhé ligy. Nicméně za první poločas se stydět nemusíme. Měli jsme tam několik pěkných akcí a snížili na rozdíl branky. To nás nakoplo," řekl po zápase kouč Blanska Ludevít Grmela.

Bleskové údery

Fotbalový svátek začal pro blanenské fanoušky trpce. Řada z nich ještě postávala u stánku s pivem, když domácí gólman Juran poprvé lovil míč ze sítě. Už v deváté minutě. Po dlouhém autu nedosáhl Juran na míč v tlačenici na malém vápně. Uškovič ho odhlavičkoval k úplně volnému Taliánovi, který hlavou obloučkem otevřel skóre utkání. „Ten gól byl asi můj. Měl jsem tam jít důrazněji a míč chytit nebo vyrazit pryč. Byl jsem tam pozdě," okomentoval první branku blanenský gólman David Juran.

Domácí se z první rychlé branky ještě ani nevzpamatovali a už prohrávali o dva góly. Po rozehrávce na polovině hřiště totiž ztratili míč a Uškovič z první přízemní střelou k tyči překonal z poza vápna Jurana podruhé. „Na míč jsem nedosáhl. Bylo to rychlé, po zemi a přesně k tyči. Na tuhle ránu jsem neměl," dodal mladý blanenský brankář.

Rychlé vedení Frýdek ukolébalo a hosté začali hrát profesorsky. První varování poslal Severomoravanům po čtvrthodině hry výstavní ránou do šibenice po akci Levaie a Trtílka domácí střelec Ullmann. Jeho jedovku ještě Mihálek zázračně vytáhl na roh.

Břevno a gól

V sedmadvacáté minutě už to ale bylo 1:2. Do trestného kopu se opřel blanenský zadák Čoupek. Míč skončil na břevně a do brány ho uklidil Ullmann. Na druhé straně se trefil po průniku Taliána ve dvaačtyřicáté minutě křižnou střelou z vápna Matúš. „Myslím, že jsme odehráli slušný zápas. Chybělo nám ale zakončení. Proti profíkům je to těžké. Přehrávali nás kombinačně, ale na druhou stranu góly dali až po našich hrubých chybách. Ne po nějakých vyšperkovaných akcích. Celkově si myslím, že dostat se do druhého kola poháru byl pro náš tým velký úspěch," poznamenal blanenský útočník Jan Trtílek.

Ve druhé půli už Blanenští začali pozvolna odcházet fyzicky. Přesto hosté přidali už jen jednu branku. V samotném závěru. Na straně Blanska vyzkoušel několikrát Mihálkovu pozornost z dálky Levai. Po rohu se ve slibné pozici ocitnul bek Šíp, ale to bylo ze strany Blanska všechno. „Vývoj zápasu jsme celou dobu kontrolovali. Postoupili jsme v poháru dál. To je plus. Ale velké mínus byl náš výkon, který nebyl ani třetiligový. Byla tam spousta individuálních chyb. Se sestavou pořád točíme, ale zatím nehrajeme vůbec dobře. Útočné situace jsme dnes velmi často řešili špatně," kritizoval výkon svého týmu trenér Frýdku-Místku Vladimír Goffa.

Frýdek si ve třetím kole Poháru České pošty zahraje s prvoligovým Baníkem Ostrava, který porazil Hlučín 2:1.

Pohár České pošty

2. kolo: Blansko – Frýdek-Místek 1:4 (1:3) 27. Ullmann – 9. a 84. Talián, 10. Uškovič, 42. Matúš. ŽK: 39. Trtílek, 80. Gromský – 70. Pribula. Diváků: 483.

Blansko: Juran – Gromský, Müller, Čoupek, Šíp – D. Šural (62. Buchta), Šplíchal (50. Krejčíř), Nečas, Levai – Ullmann, Trtílek (75. Hansl)

Frýdek: Mihálek – Ilko, Literák, Žídek, Švrček – Talián, Uvíra, Ďurica (46. Pribula), Mozol – Matúš (46. Gavlák), Uškovič (86. R. Coufal).