Ve středu ho čeká další přípravné utkání v Boskovicích na jejich hřišti. „Sílu soupeře nerozlišuji, po hráčích chci pořád to samé, aby na hřiště převedli to, co trénujeme," říká nový blanenský kouč, který mužstvo převzal po Michalu Kuglerovi.

Vyhráli jste i třetí přípravný zápas s Kuřimí, jak jste spokojený?

Zatím jsem spokojený, musím říct, že hráči chápou, co po nich chci, a dokážou to i předvést na hřišti. Daří se nám i výsledkově, ale to není tak důležité. Vyhráli jsme 3:0 a zápas byl v naší režii, i když si soupeř vytvořil nějaké šance.

Zdraví drží i útočníku Trtílkovi, což nebylo vždycky pravidlem.

Já to nechci zakřiknout, aby se pak nestalo, že odpadne. Pro týmy, jako jsme my, je důležité mít zdravé hráče, každá absence se projeví.

Jak si rozumíte s Petrem Švancarou?

Se Švancarou to funguje podle dohody, s ním jsme určitě velice silní, stejně tak s Mezlíkem, ten trénuje a má chuť hrát, což je důležité.

Vyhovují vám spíš slabší soupeři, nebo ti z vyšších soutěží?

Já chci pořád ty samé věci převést z tréninku do zápasu a je jedno, s kým hrajeme, akorát je otázkou, co nám který tým dovolí. Po hráčích požaduji na hřišti určitou nástavbu, v prvním poločase se nám to s Kuřimí nedařilo, chyběl pohyb, ve druhém se to už zlepšilo. Je to na každém, jak k tomu přistoupí.

Proč do Kuřimi nejela nejsilnější sestava?

Po dvou zápasech dostali volno někteří hráči a vyzkoušeli jsme zase jiné.

A chytili se náhradníci šance?

Neřekl bych, že jsme zkoušeli náhradníky, o sestavě ještě není rozhodnuté, akorát jsem nechal odpočívat ty, kteří měli větší zatížení.

Kdo vás tedy zaujal?

Trénink od tréninku se zlepšuje Chloupek, pokrok je vidět i u dalších hráčů, i když některé ještě čeká hodně práce.

Můžete se ohlédnout za dosavadními přípravnými zápasy?

Každý zápas byl o něčem jiném, jednou jsme hráli na těžkém terénu, Líšeň byla ještě kvalitnější soupeř a bylo to ve vysokém tempu, s Kuřimí nám zase chyběl pohyb v první půli. Takže problémy jsme měli, určitě máme, co zlepšovat, ale jak jsem řekl, zatím jsem spokojený s přístupem hráčů.

Trénujete i v terénu, když máte omezené možnosti kvůli absenci umělé trávy?

Ne, hrajeme zápasy nebo trénujeme na umělé trávě v Boskovicích, která je fantastická oproti tomu, když jsem tam hrál naposledy. Bohužel nemáme kde trénovat a musíme se s tím nějak srovnat, a také s vyšším počtem zápasů.