V sobotu přijede do Blanska Uherský Brod a ve středu pak hrají Blanenští proti Šumperku. Podle Zbořila chce tým udržet kontakt se špicí. Zatím je o bod druhý za vedoucími Tasovicemi. „Minule jsme doma proti Kozlovicím sice vyhráli, ale moc se na to dívat nedalo. Hráli jsme špatně. Chceme to fanouškům vynahradit," poznamenal Zbořil.

V minulém kole se v Havlíčkově Brodě po čtvrt hodině na trávníku zranil klíčový záložník Schneider. Zraněný je i brankář Juran. Jak to s nimi vypadá?

Zatím to nevypadá dobře. Oba mají svalová zranění a připravujeme se na variantu, že v sobotu hrát nebudou. S Filipem Blažkem to vypadá ještě hůř. Má zraněné koleno a zřejmě bude mimo delší dobu.

Vypomůžete si hráči z tišnovské farmy? V minulých kolech vám hodně pomohl střelec Traoré a naposledy v Havlíčkově Brodě záložník Kuldan…

Oba zahráli výborně. Ale jestli je nasadíme, vám teď neřeknu. Není to jisté. Ale jsou to naši hráči a nastoupit mohou oba. To nevylučuji.

Hrajete dvakrát doma a se soupeři, kteří jsou za vámi. Je to podle vás výhoda?

Na tabulku se dívat nemůžeme. Divize je tak vyrovnaná, že tam není slabý soupeř. Podívejte se třeba na Hodonín, jaký má tým. Pro mě je to pořád největší favorit divize, a jak teď hraje? Brod je v tabulce za námi, ale venku jsme s ním prohráli 0:2. Pokud chceme udržet kontakt se špicí, musíme doma vyhrávat. To je základ. Rádi bychom zůstali nahoře, aby bylo pořád o co hrát a chodili na stadion fanoušci.

Naposledy jste sice doma porazili Kozlovice 2:0, ale s předvedeným výkonem jste spokojený moc nebyl…

Vyhráli jsme, ale do ideálního výkonu to z naší strany mělo hodně daleko. Snad to v sobotu nebude tak špatné, a předvedeme lepší hru. Body jsou sice důležité, ale fotbal se hraje pro lidi.